Jyske Bank vil kræve 400 kr. for en konto

Danske Bank er ikke alene om at ville kræve kontant betaling for privatkunders bankforretning - også Jyske Bank er klar med nye gebyrer.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen
Fra februar vil Jyske Bank kræve et oprettelsesgebyr på 400 kroner for at stable en grundkonto på benene for kunder, der ikke har andre engagementer med banken. Derefter koster kontoen 50 kroner i kvartalet, skriver Politiken.

Dermed vælger Jyske Bank - lidt i stil med konkurrenten Danske Bank - at tage kontant betaling fra nogle af de kunder, som ikke vælger at overlade hele deres økonomi til banken.

Mens Danske Banks model er, at betaling for kontodriften i form af et abonnement på op til 120 kroner i kvartalet, så er Jyske Banks model altså hovedsageligt baseret på oprettelsesgebyret.

Jyske Banks træk skal dog ses i samme lys som Danske Banks. Nemlig det, at nogle kunder, der kun vælger at have en enkelt konto i en bank, er en dyr fornøjelse for pengeinstitutterne. Den slags kunder får i fremtiden lov til at betale for servicen, fortæller Claus Bo Pedersen, segmentdirektør i Jyske Bank.

"Vi ser på produktrentabiliteten. Gebyrerne dækker vores omkostninger til at oprette kontoen og til den kundeservice, der er forbundet med den," siger Claus Bo Pedersen ifølge Politiken.

Servicen består angiveligt i, at kunden får et hævekort og to gratis hævninger om måneden.

Gebyret kommer umiddelbart ikke til at ramme særligt mange kunder, og Jyske Bank-direktøren frygter da heller ikke, at ændringen vil skræmme nye kunder væk.

"Vi tager en god snak med folk og finder ud af, hvad de har behov for. Det er jo kundens eget valg, og man kan jo altid prøve at kigge andre steder hen, inden man beslutter sig. I øvrigt er det under en procent af vores kunder, der har en grundkonto," påpeger Claus Bo Pedersen ifølge Politiken.

Danske Banks offentliggørelse af planerne om at indføre abonnement for småkunder har medført en del kritik af banken. Både i de sociale medier på internettet og fra politisk hold.