Jyske Bank: Vi vinder markedsandele

Jyske Banks topchef er ganske tilfreds med udviklingen i banken, som, han vurderer, vinder markedsandele. Han har ros til såvel kunder som medarbejdere.

»Kan vi fastholde vores indtjeningsniveau, er Jyske Bank i en god gænge,« siger bankens topchef, Anders Dam. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
»Renset for de tilkøbte ud- og indlån er vi da ramt af et underliggende pres på udlån. Men ikke så meget som de andre banker, og derfor er det mit klare indtryk, at vi vinder markedsandele,« siger ordførende direktør Anders Dam til Ritzau Finans.

Analytikerne blev taget på sengen og havde primært skudt forkert på nettorenter-og gebyr-posterne.

De poster er omkring 250 mio. kr. bedre end ventet af analytikerne. En del af fremgangen skyldes indtægtsførelse af 144 mio. kr. fra overtegne udlån til underkurs i forbindelse med købet af Spar Lolland, men renset for dét er analytikerne stadig mere end 100 mio. kr. »skæve« i forhold til det realiserede.

»Stigningerne i gebyrer er et udtryk for en pæn aktivitet,« siger direktøren, der på den baggrund roser kunderne for loyalitet og øget forretningsomfang, mens medarbejderne får roser for at håndtere den øgede aktivitet trods arbejde med at integrere tilkøbte Spar Lolland i Jyske Bank.

»Kan vi fastholde vores indtjeningsniveau, er Jyske Bank i en god gænge,« siger Anders Dam og fremhæver, at banken har tjent godt 2,2 mia. kr. i de seneste fire kvartaler.