Jyske Bank: Vi har fået for lidt i gebyrer

Jyske Bank fyldte mandag en hel avisside med en meddelelse om dels nye gebyrer, dels gebyrstigninger på op til 67 procent. Se nogle af gebyrstigningerne her.

ARKIVFOTO. Jyske Bank skruer gevaldigt op for gebyrerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jyske Banks kunder vågnede mandag morgen op til en stribe nye gebyrer samt solide stigninger i en række eksisterende gebyrer. For eksempel er der nye ekspeditionsgebyrer i forbindelse med boligkøb og prisstigninger på 67 procent på at udstedelser af ejerpantebreve.

De nye gebyrer rammer både rammer erhvervskunder og og privatkunder. Men de skyldes, at Jyske Banks gebyrer er haltet efter konkurrenternes gebyrer, siger bankens direktør for indland Ivan Stendal Hansen.

»Vi har ikke lavet større ændringer siden 2011, og så er der sket en del ændringer seneste med fusionen med BRF Kredit. Så nu har vi lavet en ens prisstruktur på det hele,« siger han.

Direktøren mener, at Jyske Banks priser ligger lavt i markedet.

»Vi har ligget under markedet i en lang periode, så nu tilpasser vi på en gang. Det ser voldsomt ud, fordi vi gør det på en gang. Men vi er lidt billigere end vores konkurrenter på boliglån,« siger Ivan Stendal Hansen.

Blandt de mest heftige gebyrstigninger er gebyret for indbetaling via døgnboks, der stiger med 67 procent til 4.000 kroner om året, og udstedelse  af pantebrev, der stiger fra 600 til 1.000 kroner.

En række gebyrer er helt nye, eksempelvis koster det nu 1.000 kroner, hvis Jyske Bank skal ændre rente på dit andelsboliglån.