Jyske Bank venter halvårsresultat på tre milliarder kroner

Revurdering af værdierne i BRFkredit får Jyske Bank til at udsende halvårsresultat før tid. Det ventes at lande omkring de tre milliarder kroner.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Efter en revurdering af aktiverne i BRFkredit offentliggør Jyske Bank nu forventningerne til sit halvårsresultat blot få uger efter offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal.

Jyske Bank-koncernen forventer et resultat før skat i niveauet 3,0 milliarder kroner i første halvår.


Banken kan indtægtsføre badwill i forbindelse med købet af realkreditinstituttet, men offentliggør samtidig en portion nedskrivninger.

»Resultatet for første halvår 2014 forventes at blive historisk højt. Resultatet skal vurderes og ses i lyset af, at der indtægtsføres 2,4 milliarder kroner i badwill i forbindelse med sammenlægningen med BRFkredit,« skriver ordførende direktør Anders Dam i en selskabsmeddelelse, men må samtidig offentliggøre en større portion nedskrivninger:

»Der er og bliver foretaget en revurdering og ensretning af regnskabsmæssige skøn i henholdsvis Jyske Bank og BRFkredit. Den samlede effekt af disse reguleringer udgør i alt i niveauet minus 1,3 milliarder kroner,« skriver han.

Jyske Bank har engangsudgifter på mellem 400 til 500 millioner kroner på revurderingen af aktiver og forpligtelser. Revurderingen omfatter især bankens ejendomme, unoterede aktier og udlån, som indeholder ledelsesmæssige skøn.