Jyske Bank venter at ramme mål efter BRF-fusion før tid

Jyske Bank har godt gang i boligudlånene efter den snart to år gamle fusion med BRFkredit. Men der er stadig lidt vej op til den fulde synergieffekt af ægteskabet mellem de to, fremgår det i tirsdagens regnskab fra Silkeborg-koncernen.

Foto: Henning Bagger. Jyske Bank har godt gang i boligudlånene efter den snart to år gamle fusion med BRFkredit. Men der er stadig lidt vej op til den fulde synergieffekt af ægteskabet mellem de to, fremgår det i tirsdagens regnskab fra Silkeborg-koncernen. Dog venter Jyske Bank nu at nå målsætningen et år før tidligere udmeldt - i 2017 - siger ordførende direktør Anders Dam. (Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2013)
Læs mere
Fold sammen

Dog venter banken nu at nå målsætningen et år før tidligere udmeldt - i 2017 - siger ordførende direktør Anders Dam.

- Indtjenings- og omkostningssynergierne efter fusionen med BRFkredit har nået et niveau på cirka 550 mio. kr. ved udgangen af 2015. Den fulde årseffekt af målsætningen om mindst 600 mio. kr. i synergier forventes, alt andet lige, nu at blive opnået i 2017, et år før oprindelig planlagt og seks måneder tidligere end den seneste udmelding, siger han i regnskabet.

Her fortæller han også, at banken har ydet nye boliglån for 57,5 mia. kr. ved udgangen af 2015. Det svarer til en stigning på 25,5 mia. kr.

Jyske Bank og BRFkredit fusionerede i 2014, da banken gerne ville stå stærkere inden for boliglån. Med fusionen blev "koncernen en markant aktør i den danske finanssektor", skriver den således i regnskabet.

- Med fusionen formår koncernen at skabe organisk vækst i et marked med lav efterspørgsel, lyder det i fra koncernen i regnskabet.

Ved slutningen af 2015 havde Jyske Bank et realkreditudlån på 249,5 mia.kr. Banken fortæller desuden, at den arbejder aktivt med at skabe endnu flere helkunder gennem en to-brandstrategi.

Ifølge regnskabet ventes integrationsomkostningerne at blive i intervallet 100-150 mio. kr. Ultimo 2015 er der i alt afholdt ca. 110 mio. kr., hvoraf 47 mio. kr. blev afholdt 2014.