Jyske Bank: Tror ikke på store værdier ved Maersk Oil-notering

Det bliver næppe en stor gevinst for Mærsk-aktionærerne, hvis konglomeratet vælger at børsnotere olie- og gasdivisionen Maersk Oil.

Arkivfoto.Det bliver næppe en stor gevinst for Mærsk-aktionærerne, hvis konglomeratet vælger at børsnotere olie- og gasdivisionen Maersk Oil.  Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Det vurderer Jyske Bank, som holder fast i sin skeptiske holdning over for aktierne i A.P. Møller-Mærsk.

»Vores sum-of-the-parts-vurdering baseret på peer ratings tyder på, at der kun er en lille mulighed for at en børsnotering af Maersk Oil afdækker en overraskende høj værdi,« skriver Jyske Banks Frans Høyer i en analyse.

Vurderingen følger en artikel i Berlingske Business fredag, hvor kilder fortæller avisen, at en børsnotering af Maersk Oil formentlig er på vej inden for 6 til 12 måneder. Maersk Oil er en af de fire olietunge divisioner, som Mærsk-koncernen gerne vil skille sig af med for at satse på shipping og logistik.

»Mærsk ser formentlig denne exit rute som mere værdiskabende end de fusioner eller frasalg, som ellers kan have været oppe til overvejelse. Det indikerer, at Mærsk vurderer Maersk Oil højere end andre olieselskaber gør, samt at Mærsk håber at realisere disse værdier ved en børsnotering,« konkluderer Jyske Bank på baggrund af meldingerne.

Ifølge Berlingskes oplysninger vil der formentlig ikke blive solgt nye aktier ved en notering, men nuværende aktionærer i A.P. Møller-Mærsk vil blive tilbudt eller tildelt aktier ved en opsplitning.

Jyske Bank regner med, at det også bliver muligt for aktionærerne at tage imod kontanter, og at A.P. Møller Holding, Mærsk-familiens selskab, vil ende med at sidde på en stor del af aktierne.

En B-aktie i Mærsk koster mandag 12.910 kr. Til sammenligning har Jyske Bank, der har anbefalingen »sælg«, et kursmål på 10.800 kr. for rederi- og olievirksomheden.