Jyske Bank tavs om bankaktivisters politianmeldelse

Jyske Bank har ingen kommentarer til foreningen Skift Bank Dags politianmeldelse, efter en DR-dokumentar mandag aften hævder, at banken rådgiver om skattely.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Jyske Bank har mandag aften ingen kommentarer til den politianmeldelse, som foreningen Skift Bank Dag har indgivet, efter en DR-dokumentar hævder, at banken rådgiver om skattely. Det bekræfter afdelingsdirektør Erik Q. Hansen over for Berlingske Nyhedsbureau.

Politianmeldelsen kommer på baggrund af dokumentaren »I Skattely«, hvor skjulte optagelser tilsyneladende viser, hvordan Jyske Bank i Schweiz rådgiver en DR undercover-journalist om, hvordan man opnår skattely.

»Vi ser frem til, at Bagmandspolitiet undersøger, i hvor høj grad Jyske Bank tilbyder systematiseret rådgivning om skattesnyd,« siger Peter Ahrenfeldt Schrøder, som er talsperson for foreningen Skift Bank Dag, i en pressemeddelelse.

Jyske Bank afviste tidligere mandag alle beskyldninger og understregede i en pressemeddelelse, at DR kun viser en brøkdel af den rådgivning, man har givet »kunden«, ligesom banken gør det klart, at man i forløbet har advaret DRs journalist mod ulovlige transaktioner og mod at rykke penge til udlandet med henblik på at unddrage skat.

»Der er foregået en massiv overvågning med i alt 11 timers skjulte optagelser, som er blevet redigeret og klippet ned til nogle få minutter i udsendelsen, uden at baggrunden og den rigtige sammenhæng for Jyske Banks kommentarer og rådgivning fremgår,« skriver banken.

Jyske Bank har anmeldt DR til politiet i forbindelse med udsendelsen, da journalisten blandt andet benytter sig af skjult kamera, hvilket ifølge banken strider mod schweizisk lovgivning.