Jyske Bank skeptisk forud for kommende Maersk Line-regnskab

Der er fortsat skepsis over for Maersk Lines indtjening at mærke hos Frans Høyer, aktieanalytiker hos Jyske Bank.

Arkivfoto. Jyske Bank , hovedkvarter, hovedsæde, administration i Silkeborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Jyske Bank har haft anbefalingen for "sælg" for Mærsk-aktierne siden januar. I den periode er aktien steget 10 pct., men de underliggende forhold på containermarkedet, som er vigtig for Maersk Lines og dermed hele A.P. Møller-Mærsks indtjening, understøtter ikke de tal, mener Frans Høyer.

- Vi fremhævede for nylig, at skrotning af containerskibe aftog markant i april, hvilket bringer raterne i fare. Da containerrater og bunkerpriser (brændstof, red.) for andet kvartal 2017 nu stort set er kendt, bekræfter vi vores lave estimater og fastholder "sælg", skriver Jyske Bank.

Bankens kursmål er fortsat 10.800 kr. - til sammenligning koster en Mærsk B-aktie 12.580 kr. mandag, hvilket er tæt på det højeste i mere end to år.

Jyske Bank mener, at der er for høj tiltro til Mærsk-rederiets forbedringsevne blandt de andre analytikere, da containermarkedet fortsat er en svær størrelse.

- Vi vurderer, at markedets forventning om en fordobling af EBITDA (driftsresultatet, red.) [i Maersk Line] til 771 mio. dollar, sammenlignet med vores estimat på 492 mio. dollar, er alt for optimistisk, skriver Frans Høyer.

Jyske Bank er en af de få banker, der har en negativ anbefaling på Mærsk-aktien. Kun to ud af de knap 30 banker, der dækker selskabet, har ifølge Bloomberg en salgsanbefaling på aktien.

Halvårsregnskabet for Mærsk-koncernen offentliggøres 16. august.