Jyske Bank: Positivt at container-forretningen er tilbage i sorte tal

Analytiker Michael Nielsen fra Jyske Bank ser ingen store negative overraskelser i halvårsmeddelelsen fra A.P. Møller - Mærsk. "Det er inden for rammerne af, hvad vi havde forventet," siger han til Business.dk.

"Det er umiddelbart et udmærket resultat. Nettoresultatet er 500 mio. kr. over vores forventninger, men man skal være opmærksom på, at de har realiseret 3,6 mia. kr. ved salg af skibe, hvor konsensus har været 1,5 mia. kr.," siger Michael Nielsen til Business.dk.

"Så overordnet vil jeg sige, at det er inden for ramnmerne af, hvad vi havde forventet. Det er positivt, at container-forretningen er tilbage i sorte tal det seneste kvartal efter at have vist markant fremgang i indtjeningen. Selvom volumenvæksten er svag, så er det positivt, at de har annonceret uændrede rater. Det er også positivt, at de USA-relaterede udfordringer ikke har givet en uventet negativ effekt i halvårsmeddelelsen. Det tyder bl.a. på, at de er godt positioneret på ruterne mellem Europa og Asien," siger Michael Nielsen.

"Olie og gas kommer også ud solidt, inden for rammerne af det forventede. Det er positivt, at produktionen i Qatar stiger. Det er godt med tanke på deres massive investeringer dernede. Men skatteraten, altså den effektive beskatning før skat, stiger fra 59,8 pct. til nu 72,9 pct. Så de er tungt beskattet af den del af virksomheden," siger Michael Nielsen.

"Der er ingen store negative afvigelser, alt i alt er det tæt på det, vi havde forventet," siger Michael Nielsen.