Jyske Bank polstret til opkøb

Opkøb er en væsentlig del af Jyske Banks strategi for at sikre vækst på toplinjen, og ordførende direktør Anders Dam forsikrer, at banken har penge på kistebunden til at gå på indkøb i den danske banksektor.

Anders Dam - direktør for Jyske Bank -  er klar til opkøb, men en stor fisk kræver ekstra kapital i kassen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi er polstret til yderligere opkøb. Om der er behov for ekstra penge i kassen, kommer an på, hvor stort opkøbet bliver. Det er jo ikke alt, vi kan købe med den kapitalstrøm, vi har,« siger Anders Dam.

Han afviser at have bestemte banker på ønskelisten.

»Jeg har ikke noget konkret, men det kan komme, før man aner det. Hvis du havde spurgt mig for et år siden, anede jeg ikke, at vi ville ende op med at have Spar Lolland,« siger Anders Dam.

Jyske Bank overtog Spar Lolland i januar, hvilket bibragte banken i alt 115.000 kunder og et udlån på 7,1 mia. kr.

»Vi er ved at lære, hvordan man håndterer det. Det er en af de store gevinster ved at være kommet over på Bankdata (nyt edb-system, red.), at vi kan håndtere det EDB-mæssigt. Vi har de ledelsesmæssige kræfter til det, og vi har også de organisatoriske,« siger Anders Dam.

Jyske Bank regner med, at rentabiliteten på forretningerne fra Spar Lolland vil være på niveau med rentabiliteten i resten af filialerne i løbet af to til tre år.