Jyske Bank overrasker med stærkt resultat for 2015

Jyske Bank har sidste år klaret sig noget bedre end ventet, og i en foreløbig regnskabsmeddelelse oplyser Anders Dam & Co. at årsresultatet er løbet op i 3,2 milliarder kr. før skat.

Jyske Bank - Direktør Anders Dam - Her i hovedsædet i Silkeborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et markant bedre 2015 end ventet får på usædvanlig vis Jyske Bank til at melde et resultat ud knap en måned før, at et årsregnskab var ventet.

I en kortfattet meddelelse oplyser banken, at man forventer et årsresultat før skat på 3,2 milliarder kroner. Efter skat lander det på 2,47 milliarder kr.

Dermed er det lykkedes banken at forrente sin egenkapital med 11,6 procent. Tidligere anslog Jyske Bank, at det ville blive vanskeligt at nå 10 procent med det lave renteniveau og opsparingsoverskuddet i en private sektor som de primære årsager.

Banken med hovedsæde i Silkeborg har åbenlyst haft et særdeles godt fjerde kvartal, for resultatet før skat for årets første ni måneder blev på 2,1 milliarder kr.

Det er andet år i træk - efter fusionen med BRFkredit - at Jyske Bank lykkedes med at forrente de 10 procent af sin egenkapital, meddeler banken i en meddelse.

Et årsregnskab vil i sin helhed blive leveret 23. februar.