Jyske Bank: Ordren befæster stærk position

Hvis Vestas skal fastholde sin markedsandel kræver det en række meget store ordrer i USA. Men dagens ordre lover godt for fremtiden.

Vindmøllekoncernen Vestas styrker sin position på det kæmpe marked for vindenergi i USA. Vestas fik mandag en kæmpe ordre på over 300 megawatt, hvilket følger efter en ordre fredag på 68 megawatt.

De to ordrer viser, at Vestas også fremover vil stå stærkt i USA, der af mange regnes for det vigtigste marked for vindenergi fremover, lyder det fra Jyske Bank.

"Det viser, at Vestas også i 2008 kommer til at stå meget meget stærkt på det amerikanske marked. Det er helt afgørende, da USA i de næste par år vil blive et meget stærkt marked. Hvis Vestas skal fastholde sin markedsandel, skal de have store ordrer i USA," siger analytiker Jesper Frederiksen til RB-Børsen.

Mandagens ordre er modtaget fra BP Alternative Energy North America, og Vestas skal levere 182 stk. V82-1,65 MW vindmøller. Ordren omfatter levering og idriftsættelse af vindmøllerne, og levering af de 182 møller påbegyndes i tredje kvartal 2008.

"I april 2007 placerede BP Alternative Energy North America Inc. en ordre på Vestas-vindmøller. At de nu har købt 182 stk. af vores V82-1,65 MW-vindmølle er ikke blot yderst glædeligt, men også en velkommen mulighed for at kunne udvide vores samarbejde med en førende developer inden for den hurtigt voksende amerikanske vindindustri," siger Jens Søby, adm. direktør for Vestas Americas.
(RB-Børsen)