Jyske Bank og Nykredit afslutter bitter strid

Et hemmeligt forlig skal sætte en stopper for den bitre strid mellem de to tidligere samarbejdspartnere Jyske Bank og Nykredit.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en hård skilsmisse for Jyske Bank og Nykreidt-koncernen, efter Jyske Bank gik solo sammen med BRF Kredit. De to partnere kunne ikke blive enig om vilkårene for skilsmissen, som endte i en voldgiftssag.

»Forliget indeholder de nærmere vilkår for Jyske Banks udtræden af Totalkredit-samarbejdet, ligesom parterne samtidigt har afklaret en række udestående spørgsmål på øvrige områder, hvor parterne har samarbejdsrelationer, skriver parterne i en fælles pressemeddelelse, som dog ikke afslører, hvad forliget går ud på.

Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam og Nykredits koncernchef Michael Rasmussen er dog enige om at være tilfredse med, at striden er afklaret.

»Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet på de områder, hvor vi har fælles interesser - f. eks. JN Data - mens vi naturligvis hver især vil gøre vores bedste i konkurrencen om kundernes gunst,« skriver de.

Det indgåede forlig har for hverken Jyske Bank eller Nykredit/Totalkredit væsentlig regnskabsmæssig påvirkning, påpeger de videre.