Jyske Bank og Nordea lancerer Apple Pay i Danmark

Både Nordeas og Jyske Banks danske kunder får nu adgang til Apple Pay.

Både Nordeas og Jyske Banks danske kunder får nu adgang til Apple Pay. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAXIM ZMEYEV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De første danske banker - Nordea og Jyske Bank - giver nu deres kunder adgang til den mobile betalingstjeneste Apple Pay. Det oplyser begge banker.

Apple Pay fungerer ved, at et kreditkort tilknyttes en app, som herefter kan bruges til at betale med.

Apple Pay kan bruges ved betalingsterminaler, der har symbolet for Apple Pay eller kontaktløse kortbetalinger. Derudover kan kunderne bruge Apple Pay i mange apps og online.

For at kunne bruge Apple Pay skal du have en iPhone 6 eller nyere.

Både Jyske Bank og Nordea vil gøre løsningen tilgængelig for alle de kunder, der bruger Visa/Dankort. Hos Nordea er det også muligt at tilknytte appen til de Mastercards, som banken har udstedt.

Apple har nu lanceret en dansksproget hjemmeside med information om, hvordan Apple Pay fungerer. Her fremgår det blandt andet, hvordan brugere optjener bonuspoint, og hvordan de tjekker deres seneste transaktioner. Disse informationer har hidtil kun stået på den amerikanske udgave af Apples hjemmeside.

Den mobile betalingsløsning eksisterer allerede i næsten 20 lande, hvor Apple-brugere kan betale trådløst med deres iPhones ved at lægge den på terminalen, mens fingeren er placeret på touch-id.

I Danmark er de fleste nye betalingsterminaler allerede klar til at tage imod Apple Pay-betalinger.

Visa forudser, at i 2020 vil halvdelen af alle betalinger, som Visa formidler, stamme fra en mobil enhed.

»Danskerne har taget godt og hurtigt imod digitale betalingsløsninger. Derfor er vi glade for at byde Apple Pay velkommen, hvilket også vil sætte yderligere fart på udviklingen af nye og innovative betalingsløsninger i Danmark. Det er en kernekompetence for Visa,« siger Jens Damgaard, Country Manager for Visa i Danmark.