Jyske Bank: Nordea leverer som de skal

Der er ikke noget, der stikker ud i Nordea, hverken på den gode eller den dårlige måde, vurderer Jyske Bank, som forventer en rolig dag for den regnskabsaktuelle aktie.

Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke meget spræl i Nordeas regnskab for andet kvartal, men for en bank, er det faktisk helt okay, og Nordea er en solid en af slagsen.

Resultaterne for andet kvartal lander for de flestes vedkommende lige på kornet i forhold til analytikernes forventninger og bekræfter de gode takter fra tidligere, vurderer Christian Hede, aktieanalytiker i Jyske Bank. 

"Det er ikke det helt store, og det er både positivt og negativt. Forventningerne er altid høje til Nordea og dem indfrier de nærmest euro for euro. Det betyder, at der ikke er noget, der stritter ud, men heller ikke noget der er fantastisk. Det er et rigtig fint kvartal, som bekræfter, at Nordea er en meget solid bank, og de leverer det, de skal,"siger han.

I Danmark forbedrer Nordea sit ordinære resultat inde for forretningsområdet Banking Danmark, som dækker over den almindelige danske bankforretning, men ikke private banking og store erhvervskunder.

Christian Hede hæfter sig ved de forbedrede takter for nedskrivningerne, der falder til 77 millioner euro fra 96 millioner euro i andet kvartal sidste år.

"Nedskrivningerne i Danmark og inden for shipping har tidligere været Nordeas akilleshæl. På begge segmenter er der en positiv udvikling, og de indikerer, at nedskrivningerne vil ligge på det her niveau et par kvartaler for derefter at falde yderligere," siger Christian Hede.