Jyske Bank modtager 83,6 mio. kr. fra Nykredit i realkreditstrid

Jyske Bank modtager 83,6 mio. kr. fra Nykredit, som en del af det forlig, de to institutter torsdag meddelte, at man var nået til enighed om.

Desuden er det en del af aftalen, at Nykredit køber Jyske Banks aktier i selskabet Pras for 420 mio. kr. Pras er et selskab, der ejer aktier i Nykredit Holding og DLR Kredit.

Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse fredag formiddag.

Sagen handler om, at Jyske Bank i juni anlagde en voldgiftssag mod Nykredit og Totalkredit, fordi Nykredit ikke længere ville arbejde sammen med Jyske Bank efter fusionen med BRFkredit.

Jyske Banks overtagelse af et andet realkreditinstitut fik Nykredit til at se banken som en direkte konkurrent til Totalkredit.

Jyske Bank forudså dengang, at et ophør af samarbejdet ville koste banken dyrt, og derfor ønskede man sagen afklaret ved en voldgift.

Men torsdag bilagde parterne altså striden, men oplyste ikke i første omgang de økonomiske detaljer i aftalen, hvilket de nu har valgt gøre efter en artikel i dagbladet Børsen, hvor der blev spekuleret i detaljerne i forliget.

- Som vi allerede meldte ud i går, er vi begge godt tilfredse med forliget, der er en fair og rimelig løsning på en kompliceret problemstilling. Vi vælger nu at præcisere indholdet af forliget, da vi ønsker at imødegå misvisende spekulationer om indholdet af vores aftale, lyder det i en fælles udtalelse fra Jyske Bank Nykredit/Totalkredit.