Jyske Bank har liste med opkøbskandidater klar

De store banker er klar til at udnytte svagheden i banksektoren og vil styrke deres position ved at overtage konkurrenter, der havner i problemer.

Nordea vil ikke udelukke, at opkøb kan komme på tale, mens Svenska Handelsbanken ikke ønsker at kommentere situationen. Danske Bank siger klart nej til opkøb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Især Jyske Bank er fremme i skoene og har lavet en liste med cirka ti konkurrenter, banken venter ikke vil overleve.

Det skriver Jyllands-Posten.

Overtagelsen af konkurrenterne skal være med til at skabe vækst for de store banker i en tid, hvor efterspørgslen efter bankernes produkter står stille, men hvor kravene til administrationen vokser grundet indtjeningstryk og regeltryk.

- Vi forsøger at vokse organisk, men jeg skulle hilse og sige, at det er svært, for danskerne sparer, virksomhederne sparer, og bankmarkedet skrumper. Derfor er opkøb interessant, siger Jyske Banks topchef Anders Dam til Jyllands-Posten.

Også Sydbank er klar til at overtage mindre banker, især på Sjælland. Danske Bank Markets vurderer også de to svenske banker Nordea og Svenska Handelsbanken som oplagte opkøbere, og sidstnævnte ses især som et godt bud til at overtage Vestjysk Bank.

Nordea vil ikke udelukke, at opkøb kan komme på tale, mens Svenska Handelsbanken ikke ønsker at kommentere situationen. Danske Bank siger klart nej til opkøb.