Jyske Bank fortryder intet i skattely-dokumentar

Rådgivningen, som en DR undercover-journalist får i dokumentaren »I skattely«, stemmer overens med den politik og de retningslinjer, Jyske Bank har, fastslår direktør Jens Lauritzen.

Foto: Torben Christensen

»Der er et forløb, som er gået forud for diskussionen omkring de her ting. Vi har siddet over for en mand, som har løjet os direkte op i ansigtet, og som har siddet med en skjult dagsorden og har manipuleret en proces og stillet nogle spørgsmål, fordi han gerne vil have nogle bestemte svar til sin udsendelse. Det er det, vi står over for, agerer ud fra og tager afstand fra.«

Sådan siger direktør for private banking i Jyske Bank Jens Lauritzen til Radio24syv, efter DR i dokumentaren »I skattely« mandag aften viste skjulte optagelser med en rådgiver fra Jyske Banks schweiziske afdeling, der tilsyneladende rådgiver en undercover-journalist om, hvordan man opnår skattely.

»Vores kollega, som deltager i udsendelsen, siger, at rådgivningen er gået helt efter den politik og de retningslinjer, vi har i banken. Og det er altså ikke at medvirke til skatteunddragelse,« siger Jens Lauritzen.

Han tilføjer, at bankrådgiveren også har slået fast over for journalisten, at Jyske Bank ikke er skatteeksperter, og at banken derfor ikke kan rådgive ham omkring skat.

»Vi siger til ham, at han skal - da han jo har fortalt os, at han vil flytte ud af landet - henvende sig til en dansk skatteekspert samt en skatteekspert i det land, han påtænker at flytte til,« siger Jens Lauritzen .

Spørgsmål: Hvis I ikke er skatteeksperter, hvorfor rådgiver I ham så alligevel?

»Han kommer og fortæller os to ting: For det første, at han er blevet anbefalet at flytte ud af landet til Schweiz. Og for det andet, at han ikke vil betale skat og gerne vil have lov til at oprette et offshore selskab - underforstået, at han gerne vil unddrage skat. Det er de to ting, han fortæller os til at begynde med. Så tager vi en snak om det, og så er det vores rådgivers fornemmeste opgave at komme med et idékatalog til, hvad man så rent faktisk kan gøre,« fortæller Jyske Bank-direktøren til Radio24syv og uddyber:

»En af de ting, vi allerførst slår fast er, at vi for det første ikke medvirker til skatteunddragelse, og at det i øvrigt er en rigtig dårlig løsning, da han i denne her situation har nogle muligheder under de gældende skatteregler i det her tilfælde i England til at få en attraktiv løsning.«

Jens Lauritzen understreger samtidig, at Jyske Bank i den pågældende sag ikke har noget at skamme sig over, at banken ikke fortryder noget i forløbet.