Jyske Bank bøjer af i gebyrkrig

Efter en længere strid om gebyret på Visa/Dankort har Jyske Bank givet sig.

Jyske Bank har indtil for nyligt haft Danmarks dyreste Visa/Dankort. Kunderne har betalt 165 kr. om året for at have kortet i pungen, mens et tilsvarende kort i næsten alle andre banker har kostet 150 kr. om året.

Nu har Jyske Bank fjernet gebyret helt, og kunderne kan få kortet gratis, hvis de fraskriver sig retten til at modtage kontoudtog fysisk med posten, skriver epn.dk.

Svend Hedegaard, der er områdedirektør for forretningsudvikling i Jyske Bank, siger til epn.dk, at banken har været under pres fra kunderne.

"På tidspunktet før sommerferien oplevede vi det største pres fra omverdenen, og så lavede vi dette. Hvis det er det aktuelle for kunden, hjælper vi vores rådgivere, så de ikke skal stå at diskutere 165 kr. med kunden," siger Svend Hedegaard.

Danske Bank fjernede gebyret på både Visa/Dankort, MasterCard og American Express-kort tidligere i år for selvbetjeningskunderne, mens Nordea i sidste uge fjernede gebyret på Visa/Dankort og MasterCard for kunder, der kan nøjes med at få kontoudtog elektronisk. Et stort antal kunder har benyttet sig af tilbuddene i begge banker.

De mindre pengeinstitutter har været tøvende med at følge efter, mens de mellemstore pengeinstitutter som Ringkjøbing Landbobank og Roskilde Bank har svaret igen på nogle af de ting, der har været i Danske Banks aggressive udspil, hvor der ikke blot er fjernet gebyrer på Visa/Dankort.

Storbanken har også gjort det gratis at overføre penge mellem konti og til konti i andre pengeinstitutter, ligesom etablering af en kassekredit sker uden gebyr.