Jyske Bank-aktien brager op efter overskudsmelding

Det er godt at Jyske Bank-aktionær mandag morgen, hvor bankledelsen har fjernet enhver tvivl, der måtte være om den økonomiske udvikling

Jyske Bank Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jyske Bank begynder ugen på toppen af C20 Cap og samtlige danske aktier, efter at banken har meddelt til fondsbørsen, at den venter at nå et årsresultat før skat på 3204 mio. kr. for 2015.

Aktien ligger med en stigning på 8,3 pct. til 300,40 kr. klart i front efter 15 minutters handel mandag morgen. De nærmeste aktier - Coloplast, William Demant Holding og DSV - ligger til sammenligning med stigninger i omegnen fra 1,7 - 1,2 pct.

Jyske Banks ventede resultat overrasker positivt, da det for 2014 landede på 3103 mio. kr. før skat.

Dermed når Jyske Bank for andet år i træk efter fusionen med BRF sit mål om en forrentning på minimum 10 pct. af primoegenkapitalen.

- Resultatet er bedre end konsensusforventningerne, og dermed tager man måske lidt frygt ud, efter at kursen på Jyske Bank-aktien er faldet med rundt regnet en tredjedel, sigeraktieanalytiker Christian Hede fra Nordea til Ritzau Finans efter den kortfattede meddelelse fra Jyske Bank, der først 23. februar 2016 kommer med sit årsregnskab for 2015.