Jysk modekoncern vokser med nye mærker

Modekoncernen DK Company leverer solide tal i første regnskabsperiode efter overtagelsen af fire nye mærker fra IC Group. Både omsætning og indtjening stiger i tredje kvartal.

Administrerende direktør i DK Company, Jens Poulsen, viser gode takter efter overtagelsen af blandt andet InWear fra IC Group. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den jyske modekoncern DK Company kommer ud af tredje kvartal af regnskabsåret med en stigning i både omsætning og indtjening.

Det er første gang efter overtagelsen af de fire mærker InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury, at DK Company offentliggør tal fra regnskabsbøgerne. DK Company købte tidligere på året de fire mærker og butikskonceptet IC Companys af IC Companys A/S (nu IC Group), og en stor del af stigningen på toplinjen kommer fra handlen med konkurrenten.

Således lød modekoncernens omsætning i tredje kvartal på 667 millioner kroner mod 446 millioner kroner i samme periode sidste år. Det svarer til en stigning på 221 millioner kroner. Deraf kommer 198 millioner kroner fra The Original Group, som er betegnelsen for DK Companys fire nye mærker. Aktiviteter fra den oprindelige DK Company-koncern viser en stigning i omsætningen i tredje kvartal på 23 millioner kroner.

Bruttoresultatet for DK Companys fortsættende aktiviteter endte på 333 millioner kroner, svarende til en dækningsgrad på 50 procent, mod 233 kroner, svarende til en dækningsgrad på 52 procent, i tredje kvartal i 2013.

Ifølge selskabsmeddelelsen fra DK Company skyldes den lavere dækningsgrad overvejende udviklingen i dollarkursen og udgifter i forbindelse med overtalesen af de fire nye mærker. EBITDA landede på 75 millioner kroner mod 62 millioner kroner i samme periode sidste år.

Mens tredje kvartal i hovedtræk levede op til ledelsens forventninger, var der dog også skuffelser i dagens kvartalsregnskab. Perioden har været usædvanlig varm vejrmæssigt, og det har påvirket forbrugernes købelyst inden for blandt andet overtøj, hvilket har resulteret i mindre fremgang i egne butikker end forventet.

DK Company fastholder forventningerne til regnskabsåret 2014. Det vil sige, at koncernen skal ramme en nettoomsætning for 2014 i størrelsesordenen 1.780-1.800 millioner kroner. Koncernens samlede forventninger til resultatet før afskrivninger og finansielle poster (EBITDA) for hele 2014 forventes i niveauet 115-125 millioner kroner.

DK Company blev stiftet af selskabets nuværende administrerende direktør, Jens Poulsen, i 2001. Det startede som en tekstilvirksomhed, men i dag er DK Company en international modekoncern med ca. 1.400 ansatte og aktiviteter i 28 lande. DK Company er noteret på miniput-børsen First North.

Udover InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury består DK Company blandt andet af mærker som Dranella, Cream og Karen by Simonsen.