Jysk lufthavn drømmer om mere Ryanair

Mens fagbevægelsen og Ryanair ligger i åben krig med hinanden om vilkårene for det irske lavprisselskabs indtog i København, ser lufthavnen i Billund meget gerne, at Ryanair skruer endnu mere op for blusset i det jyske.

Foto: Claus Fisker. - Ryanair - fly letter fra Billund Lufthavn 30.09.2104
Læs mere
Fold sammen

Mens den store luftkrig mellem fagbevægelsen og Ryanair spidser til i København, har det irske selskab i al stilhed drevet adskillige ruter fra Billund siden 2006. I den jyske lufthavn har Ryanair trukket flere hundrede tusinder kunder til og været en betydelig vækstmotor for flytrafikken i Billund. Derfor har det også gjort ondt på lufthavnen, at Rynair som et led i et strategiskifte over de seneste godt halvandet år har skåret 7 ud af 21 ruter fra. Det skriver Dagbladet Børsen.

I Billund beder lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen derfor en stille bøn for, at Ryanair vil vende tilbage med mere damp under kedlerne.

»Vores ønskescenarie er, at Ryanair i 2015 ville have været lige så store som i 2013, for så ville vi i år have haft 150.000 flere passagerer,« siger lufthavnsdirektøren til Dagbladet Børsen.

Siden Ryanair skruede ned for blusset, har væksten i Billund haltet sammenlignet med den overordnede vækst i luftfartsbranchen.

Kjeld Zacho Jørgensen forklarer over for Børsen, at Ryanair har planer om at øge sin tilstedeværelse i Billund igen fra 2016 i takt med, at lavprisselskabet får leveret nye fly.

Ryanair er af fagbevægelsen af flere omgange blevet beskyldt for at tilbyde sine ansatte dårlige løn og arbejdsvilkår. Da Ryanair i oktober 2014 løftede sløret for, at selskabet ville slå sig ned i København, meddelte Flybranchens Personale Union, at forbundet ønskede at forhandle overenskomst med det irske lavprisselskab. Det krav blev pure afvist af Ryanair på et møde i London den 20. februar i år. Den faglige hovedorganisation LO har derfor hevet irerne i Arbejdsretten.

Abonnenter kan læse singlen om Ryanair gratis her.