Jysk bank vil på børsen i 2019

Den Jyske Sparekasse har leveret så gode resultater, at det ifølge direktør Claus E. Petersen er realistisk for sparekassen at søge børsnotering i 2019.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den Jyske Sparekasse planlægger at gå på børsen i 2019.

Det oplyser banken i forbindelse med sit årsregnskab for 2016, hvor Den Jyske Sparekasse kan præsentere bankens bedste årsresultat siden 2007.

»Vi arbejder målbevidst på at samle styrke til at blive omdannet til aktieselskab med efterfølgende børsnotering. Den positive udvikling giver os en realistisk forventning om at kunne børsnotere Den Jyske Sparekasse i løbet af 2019, så garanternes indskud kan blive ombyttet til omsættelige aktier,« siger sparekassens adm. direktør, Claus E. Petersen.

Banken med hovedsæde i Grindsted kommer ud af 2016 med et overskud på 70 mio. kr. hvilket er 20 mio. kr bedre end sparekassens forventninger til året. De seneste års økonomiske krise er dog gået hårdt ud over dansk landbrug, og det sætter igen sine spor i sparekassens regnskab. Over 75 pct. af bankens samlede nedskrivninger på 238 mio. kr. i 2016 vedrører landbrug, fremgår det af regnskabet for 2016.

Det er blot et år siden, at Den Jyske Sparekasse, oplyste, at banken manglede penge til den fortsatte drift, og en børsnotering kunne være løsningen.

»Sparekassens fortsatte drift er betinget af, at sparekassen kan fastholde en tilstrækkelig kapitalmæssig dækning i forhold til de gældende regulatoriske krav,« skrev banken i sit årsregnskab for 2015.

Den Jyske Sparekasse har tidligere figureret på Finanstilsynets hemmelige liste over banker, som der skal holdes ekstra godt øje med, fordi banken har lidt store tab under finanskrisen.

I forbindelse med bankens årsregnskab oplyser Claus E. Petersen, at ledelsen fortsat arbejder på at styrke kapitalen. Det skal bl.a. ske ved »at holde fast og gerne styrke den tilfredsstillende udvikling« i tallene på bundlinjen, banken har set de sidste to år, oplyser bankdirektøren.

»Men også ved indtil videre ikke at udbetale renter af garantkapitalen,« tilføjer Claus E. Petersen