Jysk åbner nyt lager i Tyskland

Jysk vil opføre et tredje distributionscenter i Tyskland. Det bliver det ottende i rækken og skal huse omkring 300 nye medarbejdere.

Foto: Christian Liliendahl. Jysk har i dag syv distributionscentre rundt omkring i Europa og et i Kina. Det nye lagde, der bliver opført i det nye år, bliver Tysklands tredje af slagsen.
Læs mere
Fold sammen
Hver uge bliver der kørt varer rundt til de 2.100 Jysk-butikker i hele verden. Det kræver lagerplads, og effektiv logistik er essentielt for at få det store puslespil til at gå op. Det får Jysk til at åbne et nyt distributionscenter. Nu i det sydtyske.

»Det nye logistikcenter skal levere til Tyskland og til andre markeder som det franske og italienske. Placeringen betyder, at vi vil kunne spare brændstof i fremtiden,« siger Lars Larsen, ejer og bestyrelsesformand i Jysk.

I forvejen ligger der to styk i Tyskland. Blandt andet et tæt på Hamborg, der er Jysks næststørste lager. Det største ligger i Polen og har 221.000 pallepladser. Det nye distributionscenter vil få 130.000-140.000 pallepladser og vil nogenlunde ligge på et størrelsesniveau, der svarer til de to andre tyske lagersteder. Det er også samme størrelsen som lageret i Danmark. 

Der er nok steder på det tyske marked at køre varer til. Der ligger i alt 884 butikker. Det største antal i forhold til de 34 andre lande, hvor Jysk-logoet er repræsenteret.

Med det nye lager kommer dynegiganten op på syv distributionscentre i Europa og et i Kina. Det nye lager i Tyskland kommer til at skabe cirka 300 nye arbejdspladser. 

Udover at opføre et helt nyt distributionscenter, vil Jysk også udvide det lager, der er i Sverige, hvor der i dag ligger 130 butikker. Tilsammen er det en investering på en milliard kr.