Jysk åbner nyt lager i Tyskland

Jysk vil opføre et tredje distributionscenter i Tyskland. Det bliver det ottende i rækken og skal huse omkring 300 nye medarbejdere.

Jysk har i dag syv distributionscentre rundt omkring i Europa og et i Kina. Det nye lagde, der bliver opført i det nye år, bliver Tysklands tredje af slagsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver uge bliver der kørt varer rundt til de 2.100 Jysk-butikker i hele verden. Det kræver lagerplads, og effektiv logistik er essentielt for at få det store puslespil til at gå op. Det får Jysk til at åbne et nyt distributionscenter. Nu i det sydtyske.

»Det nye logistikcenter skal levere til Tyskland og til andre markeder som det franske og italienske. Placeringen betyder, at vi vil kunne spare brændstof i fremtiden,« siger Lars Larsen, ejer og bestyrelsesformand i Jysk.

I forvejen ligger der to styk i Tyskland. Blandt andet et tæt på Hamborg, der er Jysks næststørste lager. Det største ligger i Polen og har 221.000 pallepladser. Det nye distributionscenter vil få 130.000-140.000 pallepladser og vil nogenlunde ligge på et størrelsesniveau, der svarer til de to andre tyske lagersteder. Det er også samme størrelsen som lageret i Danmark. 

Der er nok steder på det tyske marked at køre varer til. Der ligger i alt 884 butikker. Det største antal i forhold til de 34 andre lande, hvor Jysk-logoet er repræsenteret.

Med det nye lager kommer dynegiganten op på syv distributionscentre i Europa og et i Kina. Det nye lager i Tyskland kommer til at skabe cirka 300 nye arbejdspladser. 

Udover at opføre et helt nyt distributionscenter, vil Jysk også udvide det lager, der er i Sverige, hvor der i dag ligger 130 butikker. Tilsammen er det en investering på en milliard kr.