Jyllands største hus-salg: Enzym-konge har solgt sin luksusvilla

Aarhus-milliardæren Ib Nymark Hegelund satte prisrekord på det jyske ejendomsmarked, da han i november 2010 udbød sin luksusvilla i Risskov for 50 millioner kroner.

Risskov. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men én ting er udbudsprisen, en anden er salgsprisen.

Efter fem år på markedet og flere store prisfald blev huset solgt i juni, og af den netop tinglyste pris fremgår det tydeligt, at den oprindelige udbudspris var en kende optimistisk. Således måtte Ib Nymark Hegelund, som selv bor i Schweiz, tage til takke med 27,5 millioner kroner for den 470 kvadratmeter store villa med udsigt over Aarhus Bugt. Det skriver Boliga.dk.


På trods af en rabat på 22,5 millioner kroner i forhold til den oprindelige udbudspris, kan Ib Nymark Hegelund stadig grine smørret hele vejen ned til banken.
Da han købte huset ved årtusindeskiftet, betalte han 15 millioner kroner for ejendommen.


Noget af prisfaldet kan skyldes, at en del af grunden er blevet udstykket i udbudsperioden. Ifølge salgsopstillingen hørte der en grund på over 4.000 kvadratmeter med til ejendommen, men på det tinglyste dokument i forbindelse med salget er grunden blot på 3.388 kvadratmeter.

Salget af villaen i Risskov er ifølge Boliga det dyreste i Jylland i år og det tredjedyreste på landsplan, kun overgået af handlen af to villaer på Vedbæk Strandvej, der er blevet solgt for henholdsvis 58 mio. kr. og 32 mio. kr.


Ib Nymark Hegelundblev hovedrig på salget af sin virksomhed Denmark Enzymes, som producererenzymer til fødevareindustrien.
Han er  ifølge flere lister blandt de mest velhavende danskere med en formue på over to milliarder kroner.


Se salgs-annoncen for villaen her: http://www.boliga.dk/bolig/549464/tranevej_29_8240_risskov