Jyllands-Postens chefredaktør stopper

Morgenavisen Jyllands-Postens chefredaktør, Jørn Mikkelsen, stopper med øjeblikkelig virkning. En afløser er fundet og vil blive annonceret senere på ugen.

Foto: DAGØ JAN

En af landet største morgenaviser, Morgenavisen Jyllands-Posten, skal have ny chefredaktør. Den hidtidige chefredaktør, Jørn Mikkelsen, stopper efter otte år i sædet som den øverste chef. Det oplyser JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Det oplyses, at det er Jørn Mikkelsens egen beslutning.

»Efter nu flere år med et stærkt fokus på økonomi, organisation og strategi føler jeg et behov for at vende tilbage til de journalistiske rødder og hellige mig det rene, redaktionelle indhold igen,« siger Jørn Mikkelsen.

Den øverste chef i mediekoncernen, JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, takker i samme meddelelse Jørn Mikkelsen for indsatsen.

»Siden Jørn begyndte på Jyllands-Posten i 1994, har han sat sit umiskendelige præg på avisen. Som chefredaktør har Jørn på imponerende vis båret Jyllands-Posten igennem en af de mest udfordrende perioder i avisens historie. Med et redaktionelt jugement i særklasse og en journalistisk tæft som få, har Jørn været en solid og sikker chefredaktør, der samtidig har udmærket sig ved igangsættelsen af en række succesfulde digitale erhvervssatsninger. Vi skylder Jørn den største tak,« siger Stig Kirk Ørskov.

Det oplyses videre, at en ny chefredaktør er fundet, og at denne vil blive annonceret senere på ugen.

Skiftet sker i kølvandet på en omfattende spareplan i mediehuset, hvor alle tre dagblade - Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten - har gennemført større besparelser. Hele huset skulle skære fem procent af sine omkostninger, og hos Jyllands-Posten mundede det ud i, at cirka 20 redaktionelle stillinger skulle skæres væk. Efter forhandlinger mellem ledelsen og medarbejderrepræsentanter endte det med, at tre blev afskediget, mens 12 redaktionelle medarbejder benyttede sig af muligheden for en frivillig fratrædelse.

I den forbindelse ytrede avisens medarbejderforening stor utilfredshed med ledelsens og såede i brev - stilet til ledelsen - tvivl om, hvorvidt den nuværende chefredaktion reelt havde kompetencerne til at løfte Jyllands-Posten ud af dødvandet.

»I forbindelse med den aktuelle nedskæringsrunde taler ledelsen om, at de ansatte på Jyllands-Posten mangler de rette kompetencer. Vi mener, man med god grund tilsvarende kan betvivle, om den samlede ledelse på vores arbejdsplads besidder de rette kompetencer,« hed det i brevet, som Mediawatch blandt andre havde fået fat i.