JydskeVestkysten med Ekstra Bladet som forbillede

Lokalhistorierne har ramt forsiden hos JydskeVestkysten, der har relanceret avisen som en skarpere lokalavis.

Mikael Kamber, adm. dir. ved JydskeVestkysten har trimmet butikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tonen er skærpet og lokaljournalistikken oprustet. JydskeVestkysten relancerede i sidste uge avisen med formål at gøre avisen endnu mere lokal med et snert af Ekstra Bladet.

Siden september sidste år har avisen eksperimenteret med at have en unik forside forankret i det lokale til hver af avisens ni udgaver. I februar blev projektet sat i søen for fuld skrue, og i sidste uge fik avisen så nyt layout.

"Enhver forretning inklusiv en avis, er nødt til at gøre op med sig selv, hvad er vi sat i verden for, hvor er det vi kan noget, som ingen andre kan. Og vi har kun et skud i bøssen, som til gengæld er godt, og det er, at vi skal være de bedste i hele verden til at dække netop vores område. Når vi udkommer i Tønder, skal det være den bedste avis i verden den dag," siger Mikael Kamber adm. dir. og chefredaktør på JydskeVestkysten.

I januar var bladet igennem en stor sparerunde, hvor antallet af stillinger blev skåret ned med 20. Men ifølge Kamber er redaktionerne på benene igen, og der er nu en gejst, som ikke er set magen til i lang tiden. Men kravene er samtidig også skærpet i forhold til journalisterne.

"Kravet har været, at journalistikken skal være skarpere på hovedhistorien. Jeg sidder ikke og siger, at de registrerende historier ikke er vigtige for en lokalavis. For det er hamrende vigtigt, at vi er tilstede, når der er et 40-års jubilæum i byen. Men i vores hovedhistorie vil vi være skarpere, så vi har en massiv dækning af historien, som hele byen snakker om. Vi har klart skærpet kravene til journalistikken," siger Kamber.

Mere liv

Reaktionerne har været mange, ifølge Kamber er en af dem, der går igen, at avisen bliver sammenlignet med Ekstra Bladet, hvilket passer direktøren godt.

"Der er mange, som siger, at der er kommet mere liv i avisen, man er nødt til at åbne den. Og der er også mange, der synes, at vi er blevet mere Ekstra Blads agtige, hvilket jeg tillader mig at tage som ros, for vi vil være skarpere," siger han.

Han understreger at omlægningen, der betyder, at der skal trykkes ni unikke forsider hver dag ikke har kostet avisen mere.

"Det har ikke kostet os noget ekstra. For vi havde muligheden i forvejen, det er ikke en ændring, der i sig selv har kostet noget,"

I dag offentliggjorde Midtjyske Medier, at 55 medarbejdere skal afskediges. Hos Syddanske Medier, som JydskeVestkysten er en del af, holdes der hele tiden øje med udviklingen. Spareplanen fra januar holder indtil videre, og hvis den fortsætter kommer avisen gennem året uden fyringsrunder, lader Kamber forstå. Dog er han som resten af branchen nølen med at kigge for langt ud i fremtiden.

"Kun tåber kigger længere end to måneder frem i et år som dette," lyder det.


Fik du læst:

Billedserie: De ti mest magtfulde i den danske medieverden

Er det verdens bedste reklame?

Nyhedschef: Qvortrup har ingen venner