Jutlander Bank presses af lave renter og svagt aktiemarked

Mens starten af 2015 var en ekstraordinær god periode for Jutlander Bank med kunder, der havde travlt med at konvertere lån og handle med værdipapirer i et stærkt aktiemarked, har begyndelsen af 2016 været mere normal, hvilket sætter sine tydelige præg på resultaterne i første kvartal.

Jutlander Bank kan glæde sig over et fald i nedskrivningerne, som i årets første tre måneder beløb sig til 38,7 mio. kr., hvilket var et fald på mere end 10 mio. kr. Det er tab på landbrugskunder, som står for 75 pct. af nedskrivningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankens indtægter fra renter og gebyrer faldt i første kvartal med 27 mio. kr. til 178 mio. kr., hvor de i øjeblikket lave renter presser rentemarginalen.

Samtidig har kunderne ikke været lige så ivrige efter at konvertere boliglån, som tilfældet var sidste år, skriver Jutlander Bank i sit regnskab.

Tilmed har indgangen til 2016 været præget af svage finansielle markeder, og det har ramt Jutlander Banks beholdning af værdipapirer, hvorfra kursreguleringerne lyder på plus 15 mio. kr. i første kvartal. Det er dog et væsentligt fald fra 51 mio. kr. i samme periode året før.

Banken kan derimod glæde sig over et fald i nedskrivningerne, som i årets første tre måneder beløb sig til 38,7 mio. kr., hvilket var et fald på mere end 10 mio. kr. Det er tab på landbrugskunder, som står for 75 pct. af nedskrivningerne.

På bundlinjen betyder de lavere indtægter et væsentligt fald, hvor resultatet før skat lyder på 37,6 mio. kr. mod 92,6 mio. kr. i samme periode året før.

Starten af året har ikke givet ledelsen anledning til at justere de finansielle forventninger til hele 2016. Jutlander Bank sigter fortsat efter en primær indtjening på 230-260 mio. kr. I første kvartal var den post på 62 mio. kr.