Jutlander Bank opjusterer trods pres på indtjeningen

Jutlander Bank har haft tilbagegang i indtjeningen som følge af det hårde rentemiljø. Til gengæld er nedskrivningerne på udlån reduceret. Det fremgår af bankens regnskab for årets første seks måneder.

Jutlander Bank har haft tilbagegang i indtjeningen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankens indtjening fra den primære drift udgjorde 145 mio. kr. i første halvår 2016 mod 191 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

»Indtjeningen er således reduceret med 46 mio. kr., hvilket blandt andet skyldes det fortsat meget lave renteniveau, der betyder faldende rentemarginal samt lavt renteafkast af bankens overskudslikviditet,« skriver banken i sit halvårsregnskab.

Dertil kommer, at banken i første halvår 2016 ikke været begunstiget af en tilsvarende konverteringsaktivitet som i første halvår 2015.

Som led i bankens strategi har banken gennem det seneste år endvidere haft ekstra udgifter, som følge af at den har ansat flere medarbejdere, herunder til bankens nye afdeling i København. Og det har medført meromkostninger til blandt andet it-udvikling.

Nedskrivningerne er reduceret

Ser man på nedskrivninger på udlån, er de reduceret til lige under 62 mio. kr. fra 96,4 mio. kr. i samme periode året før.

Omkring 80 pct. heraf stammer fra bankens eksponering mod landbruget, der udgør 13,9 pct. af bankens samlede udlån og garantier.

»Vilkårene for at drive landbrug i Danmark er endnu ikke blevet synligt forbedret i 2016. Til trodsherfor har banken også landbrugskunder, der fortsat driver gode og indtjeningsgivende bedrifter,« påpeger banken.

På bundlinjen bliver det dog samlet til en tilbagegang. Resultatet efter skat blev 80,3 mio. kr. mod 118,8 mio. kr.

Forventningerne opjusteres

Jutlander Bank opjusterer forventningerne til 2016. Banken venter nu en primær indtjening på 245-275 mio. kr.

Tidligere ventede selskabet en primær indtjening på 230-260 mio. kr.

»Bankens primære indtjening, der er indtjeningen før nedskrivninger, kursreguleringer, udgifter til sektorløsninger med videre og skat udgør 145 mio. kr. for første halvår 2016, hvilket er bedre end forventet,« skriver banken i regnskabet.