Jutlander Bank høster frugten af fusion

Jutlander Bank, der er en sammenslutning af Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, ser ud til allerede i første halvår af 2014 at kunne høste frugten af det nye samarbejde.

Jutlander Bank, der er en sammenslutning af Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, ser ud til allerede i første halvår af 2014 at kunne høste frugten af det nye samarbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I fusionsbankens halvårsregnskab, der er præsenteret mandag eftermiddag, noterer Jutlander Bank et resultat efter skat på 88,1 mio. kr. for årets første seks måneder. Til sammenligning landede Sparekassen Himmerland isoleret set et resultat efter skat på 4,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Kursreguleringerne for Jutlander Bank er i første halvår endt på 80,9 mio. kr. mod de 11,1 mio. kr., som Sparekassen Himmerland kunne notere efter sidste års første seks måneder.

Jutlander Bank har for perioden landet netto rente- og gebyrindtægter på 359,6 mio. kr., hvor Sparekassen Himmerland til sammenligning havde netto rente- og gebyrindtægter for 228,9 mio. kr. i første halvår 2013.

Nedskrivninger på udlån er for første halvår endt på 108,3 mio. kr., mens Sparekassen Himmerland til sammenligning nedskrev for 80,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Fusionen af de to banker blev gennemført primo 2014, og ifølge Jutlander Bank er der foreløbig tilfredshed i forhold til det nye samarbejde.

- Tilpasninger af organisationen og afdelingsstrukturen er gennemført i løbet af første halvår, og implementeringen af fusionen forløber meget tilfredsstillende, skriver Jutlander Bank i sin regnskabsmeddelelse.

Jutlander Bank fastholder forventningerne til 2014 og venter således uændret en primær indtjening på 230-250 mio. kr. efter

fusionsomkostninger på 30-35 mio. kr.

Tabel for Jutlander Banks resultater i første halvår af 2014: