Jutlander Bank har vokseværk: Flere udlån og indlån

Jutlander Bank har præsenteret et årsresultat på 257 mio. kr. mod 193 mio. kr. efter skat. året før, samt et resultat før skat på 316,6 mio. kr. mod 239,3 mio. kr. i 2016. Det fremgår af bankens regnskab for året 2017.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremgangen i årets resultat er især drevet af, at banken har kunne genvinde tab og nedskrivninger på udlån for 19 mio. kr. mod et minus 95 mio. kr. på den post i 2016.

Bankens samlede forretningsomfang målt på udlån, indlån, garantier og kundedepoter er steget 8,2 pct. i 2017. Forretningsomfanget kan nu præsenteres til 35,5 mia. kr. Banken har også opnået en stigning i formidlede realkreditlån til 25,7 mia. kr.

Banken er meget tilfreds med resultatet, fremgår det af regnskabet.

Banken har haft en tilbagegang i den primære indtjening, sådan som den også forventede. Den primære indtjening reduceres til 223 mio. kr., hvor i 2016 var 274 mio. kr.

»Det skyldes blandt andet, at rentemarginalen er faldende, og at det lave renteniveau betyder et meget lavt renteafkast af bankens overskudslikviditet,« skriver Jutlander Bank i regnskabet.

Det mindre overskud ligger dog i den øverste del af spændet i de udmeldte forventninger.

Nette rente- og gebyrindtægter viser et lavere overskud end året før på 698 mio. kr. I 2016 udgjorde posten 724 mio. kr.

Jutlander Bank venter i 2018 et resultat før skat på 175-250 mio. kr.

Sidste år realiserede Jutlander Bank et resultat før skat på 316,6 mio. kr. - hvilket var en fremgang fra 239,4 mio. kr. året før.

Det er nyt, at Jutlander Bank opgør forventninger til resultatet før skat, og det skyldes nye regler fra Finanstilsynet, der trådte i kraft i december, oplyser Jutlander Bank.

»Finanstilsynet har i december 2017 præciseret, at udmeldte resultatforventninger skal kunne relateres til et resultatmål, der fremgår direkte i resultatopgørelsen. Derfor har banken valgt fremadrettet alene at udmelde forventninger til bankens resultat før skat - og altså ikke som hidtil forventninger til den primære indtjening,« skriver Jutlander Bank i regnskabet.