Jutlander Bank er meget tilfreds trods »stort pres« på indtjeningen

Indtægterne er under »stort pres« i Jutlander Bank, men ledelsen er alligevel meget tilfreds med udviklingen i 2016.

Arkivfoto. Indtægterne er under »stort pres« i Jutlander Bank, men ledelsen er alligevel meget tilfreds med udviklingen i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Året i Jutlander Bank sluttede med et overskud på 239,4 mio. kr. før skat, hvilket var stort set identisk med 2015. Det gør, at udbyttet også kan fastholdes på 5 kr. per aktie. Det fremgår af Jutlander Banks regnskab for året 2016.

Indtægterne på renter og gebyrer faldt 9 pct. til 724,5 mio. kr., og da udgifterne til personale og administration også voksede, faldt den primære indtjening til 274 mio. kr. fra 332 mio. kr. i 2015.

Indtægterne fra kursreguleringerne dykkede også en anelse, men til gengæld var der langt færre nedskrivninger på udlån, takket være bedre vilkår i landbruget - som dog stadig udgør 70 pct. af nedskrivningerne på 95 mio. kr.

Derfor endte overskuddet før skat uændret i Jutlander Bank.

Ledelsen kalder det i regnskabet »meget tilfredsstillende« og nævner desuden en tilgang af 8000 nye kunder i løbet af året og et lidt stigende forretningsomfang.

I 2017 venter banken dog »fortsat stort pres« på den primære indtjening, som ventes at falde til mellem 215 og 250 mio. kr. Derudover vil nedskrivningerne på udlån være afhængig af tendenserne i landbruget, ikke mindst de priser, svine- og mælkebønderne kan få for deres produkter.