Jutlander Bank er en realitet

Finanstilsynet har godkendt fusionen af Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, og derved er Jutlander Bank blevet en endelig realitet.

Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro fusioner under navnet Jutlander Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanstilsynet har godkendt fusionen af Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, og derved er Jutlander Bank blevet en endelig realitet.

Det oplyser Sparekassen Himmerland mandag eftermiddag i en selskabsmeddelelse.

»Samtlige betingelser for gennemførelsen af fusionen i henhold til den udvidede selskabsmeddelelse af 29. november 2013 er nu opfyldt, og fusionen er således registreret som gennemført hos Erhvervsstyrelsen, hvorved Jutlander Bank er en realitet,« skriver Sparekassen Himmerland i meddelelsen.

Som konsekvens af fusionen fremgår det, at der gennemføres en ombytning af garantkapital i Sparekassen Hobro til aktier i Jutlander Bank, idet hver 150 kr. garantkapital konverteres til en aktie á nominelt 10 kr. i Jutlander Bank. Såfremt den enkelte garants værdi af garantkapital i Sparekassen Hobro ikke er delelig med 150, udbetales endvidere et overskydende beløb kontant.

Dertil vil der blive gennemført en kapitalforhøjelse på nominelt 31.002.470 kr., fordelt på 3.100.247 aktier á nominelt 10 kr., således at bankens nominelle aktiekapital udgør 85.966.790 kr. fordelt på 8.596.679 aktier á nominelt 10 kr., svarende til 8.596.679 stemmeretter.

I meddelelsen oplyses det, at de nye aktier - som tidligere annonceret - forventes udstedt og optaget til handel på den københavnske fondsbørs 8. januar 2014.

I konsekvens af fusionen har Fonden for Sparekassen Himmerland en andel af kapitalen i den fusionerede bank på 46,5 pct., mens Sparekassen Hobro Fonden har en andel på 22,1 pct. af kapitalen.