Justitsminister lader sig ikke presse af chauffører

De blokerende chauffører får ingen gevinst i form af lempede regler eller invitationer til møde med justitsministeren. Det står klart efter et møde mellem organisationer og embedsmænd her til eftermiddag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi forhandler ikke under pres. Så drop blokaderne og brug de lovlige midler, hvis I vil have ændret reglerne.

Sådan lyder budskabet til de lastbilchauffører, der siden søndag formiddag har blokeret færger, broer og grænseovergange for andre lastbiler for at presse justitsminister Lene Espersen til at lempe reglerne for køre-/hviletid.

Budskabet kommer efter et timelangt møde i justitsministeriet her i eftermiddag, hvor ministeriets embedsmænd mødtes med både faglige organisationer og transportorganisationer for at drøfte den eskalerende konflikt.

»På mødet bekræftede vi over for hinanden, at vi fortsætter den dialog, vi har haft om reglerne på køre-/hviletidsområdet, og at vi som aftalt laver en evaluering af reglerne ved årsskiftet. Derfor opfordrer vi igen chaufførerne til at ophæve blokaden og bruge tiden på at indsende eksempler på urimeligheder i reglerne,« siger Morten Lindbo, vicedirektør i DTL, der deltog i mødet.

Foruden DTL deltog Dansk Erhverv og 3F i mødet, omend ingen af organisationerne har noget med blokaderne at gøre og alle tager afstand fra dem.

Ifølge DTL er justitsministeren ikke indstillet på at bøje sig for de blokerende chauffører.

»Hendes holdning er, at hun ikke forhandler under pres. Desuden kan en minister ikke tage politiske initiativer under en valgkamp, og det vil hun heller ikke,« siger Morten Lindbo.

Dermed er det ifølge ham op til blokadevagterne, om de nu vil ophæve blokaderne og søge løsninger af andre veje, eller om det bliver en opgave for politiet.

»Vi håber, at blokaden snart ophæves, for den sætter mange af vorse medlemmer under hårdt pres, fordi de har udsigt til milliontab, hvis det fortsætter,« siger han.

Business.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra de blokerende chaufførers talsmand Per Thuesen.