Just Eats børsdebut er ved at blive afsporet

Børsdebutanten Just Eat, lagde flot ud på børsen i London i sidste uge, men de sidste to dage er det gået helt galt for aktiekursen, og tirsdag lukkede aktien 12 procent under udbudskursen.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den gode stemning fra sidste uge, hvor Just Eat børsdebuterede med en stigning på 10 procent er afløst af nedtur med et fald på 16 procent de sidste to dage. Alene tirsdag mistede selskabet 5,3 procent af sin markedsværdi, som nu er på 1,4 milliarder pund svarende til 12,7 milliarder kroner.

Dermed er stigningerne fra de to første handelsdage ikke alene elimineret. Aktien handles nu 12 procent under udbudskursen til en pris på 2,5 pund per aktie.


Børsnoteringen af Just Eat var den største tech-lancering på London-børsen i otte år. Analytikere var dog straks ude med advarsler om, at prisen meget vel kunne i overkanten.

Allerede på introduktionsdagen beskrev Peter Garnry, analytiker i Saxo Bank prissætningen som »ekstrem høj.«

Han vurderer, at Just Eat i fremtiden vil miste den markedsposition, portalen har nu, og opleve meget kraftigere konkurrence, ikke mindst fordi teknologien bag er relativt simpel.

»Aktien er prissat efter rigtig høje forventninger om en aggressiv vækst, og selvom jeg tror, at væksten vil fortsætte, er spørgsmålet, om investorerne ikke betaler for meget for aktierne,« sagde han til Berlingske Business.


Just Eat formidler take away fra både restauranter og mindre spisesteder, som betales via Just Eat portalen og leveres hjemme hos kunden.

Portalen åbnede i Danmark i 2001, men opererer i dag i 13 lande, og er ejet af fem de venturefonde Index Ventures, Greylock Partners, Redpoint Ventures, SM Trust og Vitruvian Partners. Ledelsen og en række private investorer ejer desuden aktier i selskabet.

Stemningen blandt tech-selskaberne på London-børsen var generelt god tirsdag med en samlet stigning på 0,4 procent, mens hele FTSE100 faldt en halv procent.