Just Eat på vej til at spise australske Menulog for 4,5 mia. kr.

Just East har vokseværk og er på vej til at overtage en konkurrerende online takeway-service down under i Australien, skriver Financial Times.

Foto: Andreas Beck

Online takeway-virksomheden Just East, der oprindeligt blev stiftet i Danmark, er på vej til at sluge konkurrenten Menulog, der er førende på området i Australien og på New Zealand. Det skriver Financial Times.

Ifølge Just Eats adm. direktør David Buttress er et køb af Manulog ikke kun en vej til ekspansion geografisk, mens også en rigtig god mulighed for at lægge til Just East indtjening per aktie allerede fra 2016.

Prisen for Menulog, der blev etableret i 2006, er 4,5 mia. kr., hvilket er 371 gange EBITDA, og det afspejler vækstpotentialet i Australien.

»Det er et stort aktiv i et stort marked, og en klar leder i et stort marked, og det er klart at for et aktiv som det, er du nødt til at betale en fair pris,« siger David Buttress til Financial Times.

Menulog har rapporteret om tæt ved en fordobling af antallet af ordre i året første tre måneder sammenlignet med samme periode 2015.

Just Eat henter i øjeblikket langt hovedparten af sin indtjening i Storbritannien med Danmark som det næststørste marked.