Just-Eat henter 90 mio. kr.

Bestillingsselskabet Just-Eat.dk, som er et site hvor man kan finde take-away mad på nettet, skruer nu helt op for hanerne i England. (Opdateret kl. 16.49)

Just-Eat-virksomheden er stiftet af Jesper Buch, der fik idéen under et ophold som trainee på den danske ambassade i Oslo i 2000 Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Online bestillingsfirmaet Just-Eat, der formidler 1 million måltider i Europa´hver måned, er nu klar til voldsom ekspansion på det engelske marked.

Gennem en finansieringsrunde har selskabet hentet 10,5 millioner britiske pund svarende til 90 millioner kroner. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

“Vores mission er, at give folk i hele verden en nem, hurtig og pålidelig måde at bestille mad online, fra deres lokale favorit restaurant," siger adm. direktør i koncernen, Klaus Nyengaard.

Selskabet, som er registreret og kontrolleres i Storbritannien, havde ifølge JP et driftsoverskud på cirka 16 millioner kroner på det danske aktiviteter i 2008.

Virksomheden er stiftet af Jesper Buch, der fik idéen under et ophold som trainee på den danske ambassade i Oslo i 2000. Han gik på nettet for at finde ud af, hvor han kunne købe en pizza, da han ikke kendte byen og dens udbud af take-away-mad. Men det gav ikke noget resultat og Jesper Buch tænkte, at der måtte være en forretningsidé i at formidle kontakt mellem sultne danskere og de mange restauranter og fast-food-steder, der leverer mad ud.

Han startede op på det værst tænkelige tidspunkt, lige efter årtusindeskiftet hvor tusinder af IT-virksomheder verden over gik ned i kølvandet på IT-boblens brist. Jesper Buch fortæller også, at han flere gange var hårdt presset af bankerne, der ikke var helt tilfredse med udsigterne for den unge iværksætter.

Men han kæmpede videre og er i dag en velhavende mand med bopæl i Sydspanien.

"Er det ikke ca. 25 mio. kr. man skal have for at kunne leve af renterne? Det mener jeg, at jeg har nu," siger han til Jyllands-Posten.