Just-Eat debuterer i plus på London-børsen

Der er lagt op til en fastfoodfest på børsen i London, når dansk-stiftede Just-Eat torsdag har første handelsdag. Aktien åbner med et plus på 10 procent, men er siden faldet lidt tilbage.

Just-Eat bliver torsdag børsnoteret i London. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Just-Eats første dag på London Stock Exchange tegner til at blive en succes for direktør for CEO David Butress og kompagni. Aktien åbnede op med lyn og torden og et plus på 10 procent, men fik siden et lille tilbagefald. Hen ad formiddagen begyndte kursen dog at stige støt, og siden har aktien zigzagget støt og roligt op i retning af det tabte. Klokken 13.30 ligger kursen og summer omkring 280p, hvilket er et plus på godt otte procent.

Udbudsprisen lå på 260p, og det fastsætter take away-sitets markedsværdi til knap 1,47 milliarder pund, svarende til over 13 milliarder kroner.Just-Eat sigter på at rejse 100 millioner pund eller lidt over 900 millioner kroner på børsnoteringen til at finansiere opkøb, der skal styrke selskabets markedsposition. Det skriver britiske The Telegraph.

Det online take away-site blev stiftet i Danmark i 2001, men opererer i dag i 13 lande, og er ejet af fem de venturefonde Index Ventures, Greylock Partners, Redpoint Ventures, SM Trust og Vitruvian Partners. Ledelsen og en række private investorer ejer desuden aktier i selskabet.