Just-Eat-bagmand putter millioner i værkstedsportal

Gulddrengen bag bl.a. Just-Eat har fundet tegnebogen frem til et nyt iværksætterprojekt. Denne gang er det Autobutler, Jesper Buch vil hjælpe ud på verdensmarkederne.

Jesper Buch er iværksætter og stifter af Just-Eat. Efter stor succes med Jus-Eat fungerer han i dag som bestyrelsesformand for virksomheden og er rykket til spanien, hvor han udvikler nye ideer, investerer i andre iværksættere og er snart på vej med et nyt projekt. Billeder til Erhvervsbladet, August 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Kick-ass«-iværksætteren over dem alle, Jesper Buch, har kastet sig ind i en ny iværksættervirksomhed, værkstedsportalen Autobutler. I forvejen har Just-Eat-medstifteren travlt med at bringe modeportalen Miinto ud på verdensmarkederne, men der er tilsyneladende plads til flere jern i ilden.

»Jeg ved sgu ikke, hvordan jeg får tid til det. Det er nok fordi, jeg har lidt vanskeligt ved at skelne mellem fritid og arbejde; iværksætteri og investeringer i nye virksomheder er jo mit kald,« siger Jesper Buch, der for nylig udgav bogen »Kick-ass – Fra kælder til milliard« om hans iværksætterkarriere med fastfood-portalen Just-Eat.

Den attitude får Jesper Buch utvivlsomt brug for. I hvert fald er der en klar forventning om, at der med investeringen følger en direkte involvering i Autobutler – og ikke kun på bestyrelsesniveau, men også med fingrene helt nede i bolledejen.

»Jesper Buch har et helt utroligt godt drive, og så har han god erfaring med at drive online-tjenester ud over landets grænser. Han kan bidrage med sine egne bittersøde erfaringer om, hvad man bør og ikke bør gøre,« siger medstifter og partner i Autobutler, Peter Zigler, der har en klar forventning om, at Jesper Buch er til stede fysisk i virksomheden et par gange om måneden.

Jesper Buch har haft iværksætterne og Autobutler i søgelyset siden 2010, da virksomheden for første gang gav bilejere mulighed for at indhente tilbud på service og reparation på bilen fra flere forskellige forhandlere via portalen autobutler.dk.

»Han har været inde over virksomheden nærmest helt fra begyndelsen. Vi har fået en masse sparring og derfor en løbende dialog om, hvorvidt han skulle træde ind i Autobutler. Vi føler, at timingen er rigtig nu, hvor vi for alvor skal i gang med vores internationalisering,« fortæller Peter Zigler.

Men faktisk ville Jesper Buch gerne have haft en del af kagen på et langt tidligere tidspunkt.

»Jeg har haft kig på dem i tre år, og jeg var faktisk lige ved at komme med i den første investeringsrunde. Men de er nogle hårde hunde og har først lukket mig ind nu,« griner Jesper Buch, der efter aftale med Autobutlers ledelse ikke vil sætte et præcist tal på investeringens størrelse.

»Men der er tale om flere millioner. Det her er faktisk den største investering, jeg har foretaget – også større end Miinto,« siger Jesper Buch.

Internationalisering

Parallelt med Jesper Buch indskyder den London-baserede investeringsforening Dawn Capital også kapital i Autobutler. Og med de ny investorer om bord – og en hel del flere penge i kassen – er der både kompetencer og midler til at udvide forretningsaktiviteterne til ti nye markeder i Europa inden for de næste tre år, fortæller Peter Zigler:

»Vi har lanceret i Sverige midt i oktober. Og nu er planen, at vi starter i Holland og Norge i første halvår af 2013 og England og Tyskland i andet halvår – hvis altså strategien holder.

Det er altid svært at lægge sig fast på hvilke markeder, man skal gå efter. Vi har ikke noget fysisk produkt og kan i princippet skalere ret nemt, men vi er også nødt til at følge markeder, hvor der er mange biler og en stor befolkningstæthed,« forklarer han.

Umiddelbart er det ikke bilisterne på den anden side af Atlanten, der trækker:

»Det amerikanske marked er uoverskueligt, så vi vil gerne gøre os nogle erfaringer på andre markeder, før vi rykker derover,« siger Peter Zigler.

Det bliver netop denne proces, Jesper Buch skal være tovholder på. Både med Just-Eat og senest med modeportalen Miinto har han bevist, at han om nogen er manden til at sparke dørene ind på de internationale markeder. Og serieiværksætteren glæder sig til at blive en del af Autobutler.

»Teamet bærer 80 procent af grunden til, at jeg går ind i virksomheden. Det er et superstærkt hold, der har formået at skabe kritisk masse på det danske marked og nu for alvor er klar til at komme ud over stepperne,« siger Jesper Buch, der har stor viden om internethandel, men begrænset viden om Autobutlers kerneydelser.

»De eneste erfaringer, jeg har med autoreparationer og værksteder, er fra dengang, jeg kørte i en Opel Kadet fra 1986. Og det er godt nok nogle år siden,« griner han.

Autobutler beskæftiger i dag 16 medarbejdere med stifterne Peter Zigler og Christian Legêne i spidsen. I marts trådte JL Ventures ind i ejerkredsen, og nu altså også Jesper Buch og Dawn Capital.