Jurassic World slår rekord i internationalt billetsalg

Den længe ventede seneste film i Jurassic Park-serien, Jurassic World, har slået rekorden for billetsalg på globalt plan, med en indtjening på over 500 mio. dollar, eller ca. 3,3 mia. kr., i sin første weekend.

AEKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: NINA PROMMER

Det skriver Wall Street Journal.

Filmen om de store forhistoriske dinosaurer har siden premieren tjent 204,6 mio. dollar i Nordamerika alene og dermed overskredet analytikernes forventning til indtjeningen i hjemlandet med mere end 50 mio. dollar. Derudover tjente filmen 307,2 mio. dollar i resten af verden fra fredag til søndag. Af det beløb stod Kina, der er på vej frem som et nøglemarked for Hollywood, for over 100 mio. dollar i billetsalg.

Jurassic World har med den fænomenale åbningsweekend også slået årets hidtil største filmbrag, "Avengers: Age of Ultron", hvad angår billetsalg over den første weekend i biograferne.

Dermed fortsætter filmstudiet bag Jurassic World, Universal Pictures, sin succes i år, med tidligere hits som "Fifty Shades of Grey", "Furious 7" og "Pitch Perfect 2", der alle var kommercielle succeser. Over resten af året har Universal film som "Minions" og "Straight Outta Compton" på plakaten.

Jurassic World har kostet omkring 150 mio. dollar at producere.