Jumbojetten synger sin svanesang efter fem årtier

Boeing meldte onsdag ud, at selskabet overvejer at stoppe produktionen af model 747, der ellers har været i produktion de seneste fem årtier. Det skriver The Wall Street Journal.

Boing 747. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent K Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hvis vi ikke formår at få tilstrækkeligt med ordrer... er det sandsynligt, at vi beslutter at ende produktionen af 747,« melder Boeing ud i en skriftlig rapport.

Selskabet har henover de seneste år oplevet faldende salgstal for model 747, der også er kendt som Boeings jumbojet.

Modellen har været gennemgående i Boeings produktion, og den er i alt blevet leveret mere end 1500 gange siden 1970. Nu varsler selskabet at producere maks seks styk 747'ere årligt startende fra september i år.

Efterspørgslen på 747 som fragtfly er faldet drastisk siden finanskrisen i 2008, da varer nu i stigende grad transporteres over havet. Som passagerfly vælges 747 fra til fordel for mindre modeller, hvilket Boeings rival Airbus også har måttet indse. Airbus sænker fra 2018 produktionen af den endnu større model A380.

Historikere ser model 747 som skelsættende for passagerindustrien. Det store antal sæder sænkede prisen på flybilletter betydeligt og gjorde, at langt flere fik råd til at rejse.