Juletræssalg til udlandet gror eksplosivt

Detailhandlen i udlandet styrer den danske juletræshandel mod vækst.

Juletræsbranchen forudser, at der i fremtiden vil blive afsat endnu flere juletræer til detailkæderne i udlandet.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ene lastbil efter den anden er fyldt op med grønne træer. I rækker kører de mod Østeuropa. Bare i sidste uge sendte den danske juletræsproducent Green Team syv lastbiler mod Moskva. I alt regner virksomheden med, at der bliver transporteret 60.000-70.000 juletræer østpå denne vinter. 

Administrerende direktør hos Green Team, Peder Larsen Østbjerg, meddeler over for Børsen, at salget af juletræer til Østeuropa stiger eksplosivt i øjeblikket.

»Det er meget positivt, og denne udvikling fortsætter i fremtiden, og det ventes, at detailkæderne har minimum 75 pct. af markedet i 2020,« skriver han i forbindelse med fremlæggelsen af virksomhedens regnskab. 

Udviklingen skyldes blandt andet en øget interesse fra detailhandlen i udlandet, der trækker flere danske juletræer til sig. Kæder som IKEA, Carrefour og Bauhaus er begyndt at sælge juletræer, angiveligt fordi der er prestige i at have et naturligt træ stående i stuen.

Juletræshandlen i Danmark går samme vej. Flere i detailhandlen har satset på salg af de populære stedsegrønne træer. Coop fortæller til Børsen, at salget af juletræer har en fast stigende vækst på cirka 25 pct.