Juletræssalg til udlandet gror eksplosivt

Detailhandlen i udlandet styrer den danske juletræshandel mod vækst.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Juletræsbranchen forudser, at der i fremtiden vil blive afsat endnu flere juletræer til detailkæderne i udlandet. 
Læs mere
Fold sammen

Den ene lastbil efter den anden er fyldt op med grønne træer. I rækker kører de mod Østeuropa. Bare i sidste uge sendte den danske juletræsproducent Green Team syv lastbiler mod Moskva. I alt regner virksomheden med, at der bliver transporteret 60.000-70.000 juletræer østpå denne vinter. 

Administrerende direktør hos Green Team, Peder Larsen Østbjerg, meddeler over for Børsen, at salget af juletræer til Østeuropa stiger eksplosivt i øjeblikket.

»Det er meget positivt, og denne udvikling fortsætter i fremtiden, og det ventes, at detailkæderne har minimum 75 pct. af markedet i 2020,« skriver han i forbindelse med fremlæggelsen af virksomhedens regnskab. 

Udviklingen skyldes blandt andet en øget interesse fra detailhandlen i udlandet, der trækker flere danske juletræer til sig. Kæder som IKEA, Carrefour og Bauhaus er begyndt at sælge juletræer, angiveligt fordi der er prestige i at have et naturligt træ stående i stuen.

Juletræshandlen i Danmark går samme vej. Flere i detailhandlen har satset på salg af de populære stedsegrønne træer. Coop fortæller til Børsen, at salget af juletræer har en fast stigende vækst på cirka 25 pct.