Julesalget slog dankort-rekord

De første 23 dage af julemåneden købte danskerne for knap 26 milliarder kroner med deres dankort. Dermed lå danskernes brug af dankortet 3,3 procent over forbruget i samme periode sidste år.

Danskerne har i 2013 brugt flere penge i dagene op til juleaften, end de gjorde sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Der er ingen krisestemning at spore i danskernes forbrug i juledagene. Danskerne har i hvert fald brugt flere penge i decemberdagene op til jul, end de gjorde sidste år.

Ifølge tal fra Nets købte danskerne ind for knap 26 milliarder kroner med deres dankort i de første 23 dage af december. Det er 3,3 procent over forbruget i samme periode sidste år.

Særligt fredag den 20. december var en travl dag, da forbruget med dankort nåede op på godt 1,6 milliarder kroner. Dankortet blev brugt knap 4,4 millioner gange den 20. december, hvilket er det højeste antal betalinger med dankort på en enkelt dag i betalingskortets historie.


De første 23 dage af december viser en stigning 6,2 procent i antallet af transaktioner, og sammenholdes dette med dankort-forbruget i samme periode, giver det et gennemsnitskøb på 326 kroner, hvilket er ni kroner mindre end året før. Det kan skyldes, at danskerne i stigende grad bruger dankortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb og pengeoverførsler fra person til person via mobile betalingsløsninger.

Generelt svinger danskerne dankortet mest i julemånederne. Siden 2008 er decemberdage placeret i top 10 over de dage med størst omsætning på dankortet. Og ligesom i år er det også i et historisk perspektiv de sidste dage op til jul, der er de største handelsdage.

Danskernes brug af dankort udgør langt hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark. Det er dog ikke det fulde billede, da brug af internationale betalingskort står for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort.

Butikkerne forventer i øvrigt, at i dag, fredag den 27. december, bliver årets største handelsdag.