JP/Politikens Hus køber Saxo

JP/Politikens Hus køber internetboghandlen Saxo.com. Købet værdisætter Saxo.com til 190 millioner kroner. Det skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen ejede JP/Politikens Hus i forvejen 30 procent af Saxo og har dermed lagt omkring 133 millioner kroner for de resterende 70 procent.

»I JP/Politikens Hus lever og ånder vi for at udgive indhold, der kan oplyse og underholde. Netop det er Saxo.comindbegrebet af.«

»Vi glæder os til at videreudvikle Saxos stærke position også inden for nye, digitale områder,« skriver koncerndirektør i JP/Politikens Hus Dorthe Bjerregaard-Knudsen i meddelelsen.

Saxo.com har i dag omkring 50 ansatte og en omsætning på over 300 millioner kroner. Ifølge sit regnskab for 2017 gav Saxo.com et overskud på 3,9 millioner kroner.

Internetboghandlen blev startet i 1999 og i 2005 overtaget af boghandleren Jørgen Balleby Olesen, der allerede havde en forretning inden for salg af bøget på nettet.

»Jeg overdrager nøglerne til JP/Politikens Hus med en blanding af stolthed og vemod. Heldigvis er JP/Politikens Hus den helt rigtige til at drive Saxo.com til det næste niveau.«

»Huset har været medejer af Saxo.com i snart 10 år, og vi har fælles værdier omkring vigtigheden af kvalitetsindhold. Handlen sikrer samtidig lokal forankring af en stærk afsætningskanal for alle danske forlag,« skriver Jørgen Balle Olesen i pressemeddelelsen.

Saxo.com vil efter overtagelsen fortsat blive drevet som en selvstændig forretning under JP/Politikens Hus, og Jørgen Balleby Olesen vil i en periode fortsætte som administrerende direktør.

JP/Politikens Hus ejer i forvejen Politikens Forlag, der er et af Danmarks største med forfattere som Jussi Adler-Olsen og serien »Turen går til«.

/ritzau/