JP/Politikens Hus køber dagbladet Børsen

JP/Politikens Hus har indgået aftale om at købe dagbladet Børsen fra den svenske mediekoncern Bonnier for 800 mio. kr.

JP Politikens Hus på Rådhuspladsen i København Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

JP/Politikens Hus har fredag indledt en større konsolidering i den danske medieverden. Mediekoncernen oplyser således, at den vil købe erhvervsavisen Børsen af den svenske mediekæmpe Bonnier for 800 mio. kr.

Børsen vil under det nye ejerskab beholde sin redaktionelle uafhængighed og vil indgå på lige fod med de øvrige landsdækkende titler i JP/Politikens Hus: Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken, hedder det i en pressemeddelelse.

»Børsen er en journalistisk perle og et perfekt match for JP/Politikens Hus. Børsens trykte og digitale udgivelser står stærkt, og de passer enestående godt med vores ambition om at sikre, at Danmark har en stærk, uafhængig udgivervirksomhed, der har den nødvendige konkurrencekraft over for især de internationale aktører,« siger JP/Politikens Hus' adm. direktør Stig Kirk Ørskov.

Børsens nuværende ledelse og medarbejderstab fortsætter med at drive og udvikle de trykte og digitale aktiviteter fra adressen i Møntergade i København.

»Børsen er et af Danmarks stærkeste mediebrands – med en kernesund økonomi, dygtige medarbejdere og en ledelse, som vi er så heldige at kunne beholde,« siger Stig Kirk Ørskov.

Anders Krab-Johansen fortsætter som ansvarshavende chefredaktør, og Børsens ledelsesgruppe påvirkes ikke af ejerskiftet.

»Med JP/Politikens Hus får vi en ejer, der lige som Bonnier insisterer på høj journalistisk kvalitet og en stærk økonomi som forudsætningerne for publicistisk succes. Jeg glæder mig over, at der er fuld opbakning til at fortsætte den strategi og de planer, vi har lagt – og som har styrket Børsen de senere år«, siger Anders Krab-Johansen.

Hos den hidtidige svenske ejer siger Bonniers adm. direktør Tomas Franzén:

»Det her er en meget god forretning for Bonnier. Ved salget mobiliserer vi ressourcer til fortsatte investeringer og opkøb inden for områder, hvor vi ser mulighed for vækst i fremtiden og forbedret afkast. Det styrker os i arbejdet med at øge vores andel af nye, primært digitale, indtægter fra 15 pct. sidste år til 50 pct. i 2020«.

Købet forudsætter en endelig godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og forventningen er, at godkendelsesprocessen vil tage et halvt år. Ledelsen og
driften af Børsen fortsætter uændret, indtil godkendelsen foreligger.