JPMorgan-topchef: Amerikanske banker kan komme i fare

JPMorgans administrerende direktør, Jamie Dimon, forsvarer USA's største banker mod potentielt nye reguleringer fra politisk hold.

JPMorgans administrerende direktør, Jamie Dimon, forsvarer USA's største banker mod potentielt nye reguleringer fra politisk hold.  / AFP / STAN HONDA Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA

I sit årlige brev til storbankens aktionærer nævner Jamie Dimon, at hvis USA underminerer bankernes konkurrencesituation, kan landet risikere at miste sin plads som den største udbyder af finansielle ydelser i verden - i værste tilfælde til Kina.

Det skriver Financial Times.

I løbet af den amerikanske primærvalgkamp har både røde og blå kandidater i enstemmigt kor sunget om at tvinge bankerne ned i en overkommelig størrelse, så man ikke risikerer, at amerikanske skatteborgere skal redde store banker fra konkurs, som det var tilfældet i forbindelse med finanskrisen.

»Den amerikanske finansielle sektor kan ikke tilpasses simple narrativer. Det er et komplekst økosystem, der er afhængig af flere forskellige sameksisterende forretningsmodeller. Ellers kan bankerne ikke yde en effektiv service til USA's mange kunder og klienter,« siger Jamie Dimon til Financial Times.

Jamie Dimon har stået i spidsen for JPMorgan de sidste ti år, og han har ofte brugt sit årlige brev til at udfordre eller kritisere myndighedernes øgede regulering i kølvandet på finanskrisen.