JPMorgan straffes for misbrug af fangers hævekort

Bankgiganten JPMorgan Chase fik af den amerikanske regering en kontrakt til at levere hævekort til tidligere straffefanger, men afsløres nu i at have påtvunget brugerne ublu afgifter og dårligere vilkår.

Bankgiganten JPMorgan Chase fik af den amerikanske regering en kontrakt til at levere hævekort til tidligere straffefanger, men afsløres nu i at have påtvunget brugerne ublu afgifter og dårligere vilkår. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA

Det skriver Financial Times.

- Det her var et "take it or leave it"-projekt. Her kan man tale om en fanget brugerbase, de her mennesker havde intet valg om at tage imod det her kort, ellers ville de blive nægtet deres penge, siger Ken Grunfeld, en af advokaterne i retssagen mod JPMorgan.

De tidligere fanger skulle blandt andet betale 10 dollar for at hæve penge, en gratis tjeneste for almindelige brugere, og, måske mest rammende af alt, betale 45 cent bare for at tjekke deres saldo, hvilket i mange fængsler er lig med to timers løn, skriver Financial Times.

Den internationalt berømte bank har nu indvilliget i at betale knap 450.000 dollar, eller knap 3 mio. kroner, for at tilbagebetale tusindvis af fanger, og yderligere 250.000 dollar for at dække sagsomkostningerne.

Sagen blev bragt frem i lyset af den tidligere fange Jesse Krimes, som efter seks års fængsling og 250 dollar på kontoen fandt et utal af afgifter på sit kontoudtog efter løsladelsen, skriver Financial Times.