JP Morgan skærer luns af olieprisen resten af året

Storbanken JP Morgan har sat barren for højt, i forhold til hvad olieprisen var ventet at lande på resten af året. Derfor har storbanken nu sat den ventede oliepris ned både for tredje og fjerde kvartal i år.

Arkivfoto. Storbanken JP Morgan har sat barren for højt, i forhold til hvad olieprisen var ventet at lande på resten af året. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC THAYER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Analytikerne i JP Morgan venter nu, at prisen på en tønde nordsøolie, Brent, vil ligge på 50 dollar per tønde mod tidligere 56 dollar. Og for den amerikanske referenceolie, WTI, er prisen ligeledes skåret med 6 dollar per tønde til 47 dollar, skriver Bloomberg News.

Olien vil heller ikke nå de priser, som storbanken tidligere forudså i fjerde kvartal. En tønde WTI-olie sættes nu til en pris i gennemsnit på 49 dollar mod tidligere 54 dollar.

Og falder olieprisen yderligere, kan det være nødvendigt at tvinge de amerikanske producenter af skiferolie til at sætte produktionen ned, påpeger JP Morgan.

Mandag middag koster en tønde nordsøolie 45,65 dollar per tønde mod 45,67 dollar fredag klokken 17. En tønde WTI-olie er steget til 43,21 dollar fra 43,15 dollar fredag eftermiddag.