Journalistformand: Børsen skal stå på egne ben

Mangfoldigheden i avisernes dækning af erhvervslivet skal bevares. Derfor er det vigtigt, at Børsen kommer til at bestå som selvstændig avis også efter den er købt af JP/Politikens Hus.

»Det er klart, at mangfoldigheden skal bevares. Det betyder, at Børsen meget gerne skal bestå som selvstændig avis. For os ligger der i det at være selvstændig også, at aviserne har unikt stof. Vi skal helt ikke have en situation, hvor de samme artikler kan læses i Børsen og i Jyllandspostens Finans, siger formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er vigtigt, at Dagbladet Børsen fortsat kommer til at stå på egne ben. Mangfoldigheden i avisernes dækning af erhvervslivet skal bevares og derfor skal Børsen ikke slåes sammen med Jyllands-Postens erhvervsredaktion Finans.

Sådan lyder det i en kommentar fra formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge. Den kommer efter, at det tidligere fredag blev meddelt, at JP/Politikens Hus har købt Dagbladet Børsen for 800 mio. kr.

Lars Werge er i sig selv ikke bekymret over købet, men sender samtidig en klar opfordring til de nye ejere af Børsen.

»Det er klart, at mangfoldigheden skal bevares. Det betyder, at Børsen meget gerne skal bestå som selvstændig avis. For os ligger der i det at være selvstændig også, at aviserne har unikt stof. Vi skal helt ikke have en situation, hvor de samme artikler kan læses i Børsen og i Jyllandspostens Finans, siger Lars Werge.

Han fremhæver, at det er værd at lægge mærke til, at to af de tre landsdækkende aviser er ejet af samme koncern og med købet af Børsen bliver koncentrationen øget.

»Det er det, som Konkurrencestyrelsen skal se på. Det afgørende for os, er den redaktionelle frihed. I forhold til mangfoldigheden er det den redaktionelle linje, der er afgørende. Der har JP/Politikens Hus vist, at koncernen med Politiken og Jyllandsposten har to dagblade, som er meget forskellige,« siger Lars Werge.

Han understreger, at Dansk Journalistforbund som fagforening naturligt nok er interesseret i, at der bliver bevaret så mange journalistiske arbejdspladser som muligt.

»På den front har vi ikke fået at vide, at de vil skære ned,« siger Lars Werge.