Journalistforbundet kræver forklaring af PFA

Næstformanden i Dansk Journalistforbund Lars Werge har skrevet et brev til PFA Pension og krævet en forklaring på, hvorfor PFA har stævnet Økonomisk Ugebrev.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Journalistforbund går nu ind i sagen om, at pensionsselskabet PFA har stævnet Økonomisk Ugebrev med krav om millionerstatning.

Næstformand i Journalistforbundet  Lars Werge har skrevet et brev til direktør i PFA Pension  Lars Ellehave-Andersen og bedt om en uddybende forklaring.

Journalistforbundet er, sammen med arbejdsgiverne i mediebranchen, med i selskabet Mediernes Pension, og dette selskab har i perioden 2013-2018 en aftale med PFA om gruppelivsordning for de 7.000 medlemmer.

I brevet ønsker Lars Werge at få en forklaring på to spørgsmål. Dels hvorfor PFA har undladt at søge en dialogbaseret løsning. Og derudover hvorfor PFA ikke har taget sagen op med Pressenævnet.

»Netop i en sag, der omhandler medierne og den fri presse, finder jeg det vigtigt, at vi i DJ beder om en forklaring. Set udefra er det et knap så kønt forløb, og bedømt ud fra nyhedsstrømmen vil jeg da opfordre PFA til at søge dialogen med Økonomisk Ugebrev,« siger Lars Werge på Dansk Journalistforbunds hjemmeside.

»Det har jeg også skrevet til PFA’s direktør Lars Ellehave-Andersen i et brev, der er afsendt pr. mail fredag eftermiddag,« siger Lars Werge, der understreger over for journalsiten.dk, at Mediernes Pension ikke har tænkt sig at opsige samarbejdet med PFA.

Fredag eftermiddag udsendte PFA en meddelelse om, at selskabet  vil forsøge at finde en løsning på sagen i mindelighed.